Vi har jo en del jord som hører til Poderuzzo. Indtil videre har vi aldrig dyrket andet end græs til hø, men nu har jeg fået en masse gode ideer.
Vi har jo allerede plantet en del oliventræer, men til foråret skal der plantes endnu 30 træer.

Derudover vil jeg til at dyrke safran. Safran er uden sammenligning verdens dyreste krydderi. Og det er egentlig ikke så underligt. Der skal nemlig samles støvfang fra omkring 100.000 planter, før man har et kilo safran. Heldigvis er planten meget aromatisk, så man skal kun bruge ganske lidt i sin risotto, gryderet eller hjemmebagte boller, før de tager smag af det gule krydderi.

Selve planten er er en lille krokus ved navn safrankrokus, Crocus sativus. Den blomstrer om efteråret, så man lægger løgene i jorden i begyndelsen af august. De lægges i 10-15 cm’s dybde med en afstand på 5 cm, så der er plads til, at hvert løg kan udvikle sideløg. Jorden må gerne være kalkholdig, men vigtigst er det, at den er veldrænet, da løgene ellers går til.

Safraen høstes om efteråret i de tidlige morgentimer. Man plukker blomsterne inden de åbner sig, hvorefter de tre støvfangere fjernes manuelt og tørres.

Udover safran vil vi også dyrke lidt lavendel og solsikker.

Share